Átadták a Kiss Szilárd Arénát

Látványos showműsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás nevelésben résztvevő több száz gyerek és a szurkolók a Kiss Szilárd Arénát. A 1500 fős, multifunkciós sportcsarnok elkészültével régi álom vált valóra.

Öt hónapnyi emberfeletti, megfeszített munkával, mindössze 5 hónap alatt elkészült a Siófok Kézilabda Club büszkesége, a Kiss Szilárd Aréna, amelynek kapuit látványos showműsor közepette március 29-én, csütörtök este nyitották meg a nagyközönség előtt.


Néhány éve még az edzéseknek is nehezen találtak helyet, 2014-ben azonban olyan fejlesztési folyamatba kezdtek, amelynek eredményeként elkészült a munkacsarnok, átadhatták a sportszállót, a legkisebbeknek szivacskézilabda csarnok létesült és mostanra elkészült az Aréna is.


 „Kis lépés a magyar kézilabdának, de nagy lépés Siófoknak, sőt egész Somogynak. Nagyon nem volt az rendjén való, hogy bár felküzdöttük magunkat az NB1-be, de nem tudtuk megtisztelni kiváló játékosainkat, sporttársainkat, ellenfeleinket azzal, hogy méltó körülmények között játszhassák azt, ami sokunk számára több mint játék.” - fogalmazott az átadó ünnepen Fodor János, Siófok Kézilabda Club ügyvezetője, és hozzátette: a titok nyitja az, hogy csapatot, közösséget építünk, nemcsak egy kézilabda klubot.


Fodor János az Aréna megépítéséhez nyújtott közel 2 milliárd forintos állami támogatás megítéléséért Magyarország kormányának és Orbán Viktor miniszterelnöknek mondott köszönetet és kiemelte Witzmann Mihály országgyűlési képviselő segítségét is abban, hogy felavathatták a kézilabda siófoki szentélyét. Az ügyvezető a szurkolókat méltatva azt hangsúlyozta: edzőt és játékosokat is lehet cserélni, egy valamit azonban nem, a szurkolótábort. Az edzőknek és a játékosoknak azt  köszönte meg, hogy hittek a jövőben.


A megnyitó ünnepségen Sárfalvi Péter, utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár örömtelinek nevezte, hogy a sportfejlesztések okán az elmúlt években gyakran kaptak meghívást a klubtól Siófokra. „Mindig nagyszerű érzés valami újat átadni, ami tehetséges emberek további fejlődését segíti és sok ember szórakozását szolgálja. Régi tartozást törlesztettünk, hiszen tarthatatlan volt, hogy Siófok nem rendelkezett sportcsarnokkal ezért a kézilabdacsapat is nehéz körülmények között volt kénytelen készülni. Látva az elkészült létesítményt bátran mondhatom, hogy a Siófok KC lányai lenyűgöző körülmények között készülhetnek a viadalokra.” – mondta köszöntőjében a helyettes államtitkár hozzátéve, hogy a csarnok esélyt és lehetőséget ad a jövő nemzedékének, emellett a Siófokon zajló szabadidős tevékenységek helyszíneként is szolgálhat majd.


Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, aki a csapat egyik törzsszurkolójának is számít, arról beszélt, hogy 5 év alatt közel 5 milliárd forint értékben gyarapodott a létesítmények terén a siófoki sportélet. A képviselő nemcsak Magyarország, de Európa egyik legkorszerűbb sportcsarnokának nevezte a Kiss Szilárd Arénát és azt is hangsúlyozta, hogy a sikerhez nem elegendő az anyagi támogatás, ahhoz a klub elhivatott és vezetőjére is szükség van. Mint mondta Fodor János személyében olyan embert ismert meg, akinek a profi kézilabda nemcsak a szenvedélye, de életének fontos részévé vált az elmúlt években.

A névadó Kiss Szilárdot köszöntöttük

Vastapssal, állva ünnepelték az aréna vendégei Kiss Szilárdot, akit a pályafutását összegző kisfilmmel is köszöntöttünk a ceremónián. Kiss Szilárd a fél évszázados munkássága során szerzett tapasztalatait 2012-óta kamatoztatja a Siófok Kézilabda Clubnál. A róla elnevezett sportcsarnokban úgy fogalmazott: „köszönöm a kézilabdának, hogy mindazt megtehettem, amit megtettem.”

Gálameccs és látványelemek a megnyitón

Az arénaavató egyik legszerethetőbb epizódja a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapat játékosai és a siófoki lányok vegyes csapatai által játszott gálameccs volt, ahol a barátságos ellenfelek mindent elkövettek azért, hogy a lehető legnagyobb élményt nyújtsák a szurkolóknak. Az örömjátékban láthattunk egészen egyedi figurákat és olyan össznépi kézilabdázást is, amelynek a két vezetőedző, Ljubomir Vranjes és Lars Rasmussen is részese volt, noha a góleredményessége még mindkét trénernek hagy kívánnivalót maga után.
A megnyitón emellett a közönség látványos show elemekkel tarkított műsor részese lehetett olyan fellépőkkel, mint a Hooligansből ismert Endy, Wolf Kati, Kállay-Saunders András vagy Király Viktor.

A közönség egyúttal megismerkedhetett a klub új kabala figurájával, a hópárduccal, aki mostantól a mérkőzéseink részeseként időről-időre része lesz a csapatnak.

Forrás:www.siofokkc.hu

Fotók: Németh András