Augusztus 20-i hétvégi programok Siófokon

 

Államalapításunk alkalmából mindenki szívesen kimozdul otthonról egy-egy ünnepi program kedvéért, vagy akár toldja meg az idén sajnos nem hosszú hétvégét egy szabadnappal. Szerencsére nem kell vasárnap estig várnunk a tűzijátékra, hiszen Siófokon egész hétvégén, napközben is lesznek szabadtéri, szórakoztató programok, előadások.
 

Augusztus 18. péntek  

Váradi Roma Café  a  Plázson, 19:00

Mulass a Balaton parton az 5 év után újra egyesülő Váradi Roma Caféval!  Az együttes dalaiban a pop keveredik a latin ritmusokkal, a cigányzene a klasszikus és a jazz zenével, más zenekarokéval összehasonlíthatatlan, csak a Váradi Roma Caféra jellemző világot teremtve.  A mostani koncerten népszerű dalaik, mint az Umbala, a Nem fáj érted már a szívem, a Szeress még, az Őrült álmodozás vagy az Ördög bújt a botomba felidézésével megmutatják, milyen is egy este a Váradi Roma Café társaságában. 

                                                                                                                                                                     Fotó: Plázs Siófok

 

Demjén Ferenc koncert a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon, 20:00

Ha Demjén Ferenc több száz dala közül csak a legnagyobb slágereket gyűjtenénk össze, amelyeket fiataloktól az idősekig mindenki ismer az országban, már akkor több oldal tele lenne. Most ízelítőt kaphat mindenki a több évtizedes munkásságból.

 

                                                                                                                                                          Fotó: Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

 

100 szóban a város – Matercard Élményhajó, 20:30

Páros stand-up egy város életéről. Minden, ami Budapest múltja, jelene, hétköznapjai, éjjele, nappala, fiatalsága, öregsége és százféle közege. A különleges vizuális technikákkal élő előadás két színésze hol dalba foglalva, hol apró jeleneteket kreálva kelti a száz és száz szavas életérzéseket, melyek feltárják a város megannyi apró titkát. Szereplők: Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge

 

Augusztus 19. szombat
 

Alma Együttes koncert a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon, 10:00

Az Alma Együttes 1996-ban alakult Bródy János mentorálásával.  Kezdetben számos színházi produkcióban is részt vettek, és verses estéket is adtak. Az Alma Együttes 2003-ban alakult át gyerekzenekarrá, gyerekdalaik egyedi hangvételűek, melyek meghozták nekik a megérdemelt népszerűséget.
 

Hazudni tudni kell - A Turay Ida Színház előadása a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon, 19:00

Hazudni tudni kell – pláne egy pikáns francia komédiában, amelyikben a főszereplő művésznő valaha elkövette azt a könnyelműséget, hogy gyermeket szült! Nos, minden bonyodalom ebből adódik, ugyanis a felserdült fiatalember nősülni szeretne, de úgy, hogy senki ne sejtse meg, hogy tulajdonképpen kinek is a fia. Persze akad egy konkurense, aki hevesen intrikál és meglepetésére egy atya is, aki titokban,  álnéven épp a híres színésznőnek csapja a szelet… Ám ahogy az lenni szokott kiderül: Párizs sem elég nagy város ahhoz, hogy minden titokban maradjon!


Timmy Trumpet  a Plázson, 18:00

Pár éve ez a határtalanul laza ausztrál srác a Freaks című zenéjével robbant be a köztudatba... Azóta a világ legnagyobb fesztiváljain több 10.000-es tömegek ordítanak torkaszakadtukból minden fellépésén. 2016 nyarán a Plázs Siófok Official fehér homokos partján is több ezren tomboltak, amikor felugrott a színpadra. Nem lesz ez másként idén sem, hiszen kedvenc közönségének ezúttal is kirobbanóan ütős szettel készül!

Timmyn kívül más előadók is fellépnek ezen az estén, mint például Horváth Tamás, Bárány Attila, DJ Sterbinszky és még sokan mások.

                                                                                                                                                             Fotó: Plázs Siófok

 

Augusztus 20. vasárnap

Audio BBQ/ Budai & Chriss Ronson a Plázson 12:00-tól egész nap

Chriss Ronson - Audio BBQ sorozata és csapata érkezik a Plázsra augusztus 20-án. Jó zene, jó társaság, tökéletes helyen, minden adott, hogy a nyári vasárnapok is jól teljenek. Az esemény látogatásához elegendő a strandbelépőt megváltani!

 

Miklósa Erika koncert  a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon, 20:00

Klasszikus kalandozás a latinos dallamok és a jazz világában. Átiratok, különlegességek, meglepetések.

Az egyedi koncertprogramban Miklósa Erika a szívéhez legközelebb álló áriákból és dalokból válogat, a Lakmé bravúr koloratúr áriájától Edith Piaf slágeréig, Bernsteintől a portugál fadon át a Piazzolla tangókig, és a Traviata nagyária jazz átiratától az operett slágerekig…

Közreműködik a Modern Art Orchestra és a Quartett Escualo.

                                                                                                                                                            Fotó: Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

 

Tűzijátéknéző és Tűzijátéknéző + XXL Bulihajók

A Balatoni Hajózás Zrt. jóvoltából két különböző hajó indul a siófoki kikötőből augusztus 20-án:  

 2 órás Mastercard bulihajó a Szent Miklós hajóval 21:00 órakor

1 órás tűzijátéknéző hajó indul a Tünde nosztalgiahajóval 21:30 órakor.

Ne hagyd ki a felejthetetlen élményt, hogy a Balaton közepéről nézhesd végig az év legszebb tűzijátékát!

 

Tűzijáték

Az ünnepi tűzijátékot a Rózsakertből, 22:00-kor lövik fel. Legszebb a kikötőből, vagy hajóról nézve. 

                                                                                                                                                                          Fotó: Welovebalaton

 

Egész héten:

Bor és Kenyér Ünnepe

A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20-a köré szerveződik. Folk- és világzene, kézműves hagyományok kerülnek előtérbe ezeken a napokon. A folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket Siófokon, a Balaton partján. A tradícióknak megfelelően a fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia, amely mellett változatos kulturális és családi programok, koncertek és ünnepi események várják a közönséget: kenyérszentelés, a város bora választás és tűzijáték.

Az ünnepi hétvégére olyan fellépők érkeznek, mint  Király Linda és Király Viktor, a New Level Empire, Csuti Csaba, Kerekes Band és a Soulwave.

A rendezvény részletes programja itt található: http://www.siofokportal.com/Bor-es-kenyer-unnepe