Élménytenger Siófokon! - Íme a programok, amelyeket semmiképp se hagyj ki!

 

Siófok idén nyáron sem fog csalódást okozni! 2017. nyara sem telhet el óriáskerék és a Plázson átmulatott éjszakák nélkül, azonban a tavalyi attrakciókhoz most még több újdonság csatlakozik: fordított ház, új, változatos programkínálat a szabadtéri színpadon, operetthajó….. de a megszokott nyári fesztiválok, a New Orleans Jazz Fesztivál, a Borpart és Fröccs Fesztivál, és a Bor és Kenyér Ünnepe sem maradhat el.

 

Plázs

Az idén első születésnapját ünneplő fehér homokos Plázs június 17-tén nyit a Siófokon, ahonnan nem is érdemes kimozdulni egészen augusztus végéig. A napközben pihenést este bulik követik, hiszen itt lesz a hazai élvonal a Halott Pénztől, a Wellhellon át a Punnanyig, és 24 órára beköltözik Ibiza is. Hétvégenként a hazai zenei élvonal legjobb koncertjein rúghatjuk a homokot, aminek a Balaton és a csillagos ég adja majd a díszleteit. A PLÁZSra napközben is érdemes kilátogatni, hiszen a Balaton legszebb homokos strandja a pihenésre és az aktív testmozgásra is rengeteg lehetőséget kínál. Kipróbálható az itthon is egyre népszerűbb SUP, a streetball, a lábtenisz, a strandröplabda, a profi és amatőr focisták egyaránt élvezhetik a hazai fejlesztésű, már jól ismert teqballt. A kondiedzésekről sem kell lemondani a Scitec Summer Gymnek és a street workout pályának köszönhetően, miközben a Gilda Max további ingyenes megmozgató programokat kínál.

 

Fordított ház

A fura, Magyarországon még szokatlan attrakció a Balatonszéplaki vasúti kereszteződés mentén kapott helyet a nyár erejéig. A feje tetejére állított lakóház már nyitva áll, és várja azokat, akik kíváncsiak rá, milyen lenne egy denevér szemszögéből élni a mindennapokat. A ház augusztus 31-ig látogatható, csoportoknak kedvezményt is biztosítanak.

 

Óriáskerék

2017. július 1-jétől augusztus 27-ig egy új Óriáskerék érkezik siófoki Nagystrandra, mely az egész nyári szezon alatt várja a látogatókat. Egyedülálló fényjátékával és a korábbi évnél magasabb szerkezetével az Óriáskerék minden bizonnyal az idei évben is Siófok egyik legjelentősebb turistacélpontja lesz. Egy jegy váltásával háromszor csodálhatjuk meg a Balaton kiemelkedő szépségű látványosságait, azaz három kört ír le menetideje alatt az Óriáskerék, ami kb. 8-10 perc.

Nyitvatartás:

Vasárnap – Szerda: 14:00 – 0:00

Csütörtök – Szombat: 14:00 – 01:00

Jegyárak:

Gyermek jegy (140 cm alatt): 1000 Ft

Felnőtt jegy: 2000 Ft

Kedvezményes jegy (Siófok lakos, diák igazolvány, nyugdíjas): 1500 Ft

Csoportos jegy (4 fő belépésre jogosít fel): 6500 Ft

 

 

Szabadtéri Színpad

A szezonálisan működő Szabadtéri Színpad megújult programszervező csapata a család minden tagjára gondolt: idén nemcsak felnőtteknek szóló előadások, hanem gyerekkoncertek, mesejátékok is kerültek a repertoárba. Műfajt tekintve is sokszínűbb lett a programkínálat: láthatunk majd örök kedvenceket, mint a Macskák musical, a Valahol Európában, fellép a Pa-dö-dö és Demjén Rózsi, de az egyedi műfajokat sem kell mellőznünk: musicalként színpadra kerül az Édes Anna, és az Experidance Fergeteges című produkciója a 100 tagú cigányzenekar szólistáival.

 

Operett hajó

Az idei nyár egyik legfőbb újdonsága az operett hajó, ahol az Orfeum Vándorszínpad operett előadásait láthatjuk a Szent Miklós Hajó fedélzetén. Olyan elismert és közkedvelt fellépőkkel találkozhatunk, mint Oszvald Marika, Szász Kati, Bálint Csaba és Birinyi Mónika. Az operett hajó a siófoki 2-es kikötőből indul kedd esténként 20:30-tól. Az előadás rossz idő esetében sem marad el, ekkor a kikötőben kerül megrendezésre. A fedélzeten friss pogácsával és meglepetéssel várják a műfajt kedvelő vendégeket.