Hogyan tovább az Ezüstparton?

 

Arról bizonyára már sokan értesültek, hogy bezárt Siófok  ikonikus épületű szállodája, az 1983 óta üzemelő Hotel Ezüstpart: 

http://www.siofokportal.com/Bezart-Siofok-ikonikus-szallodaja-a-Hotel-Ezustpart?sRefid=6au8brodrudvmndunl3fbn7hr3

Hogy mi lesz az ingatlan további sorsa, arról eddig csak találgatások folytak, azonban a napokban hivatalos tájékoztatást kaptunk a tulajdonos cégtől, a Divinus Ingatlanbefektetési Alaptól.

Az ingatlan 2008 óta a Divinus Ingatlanbefektetési Alap állt, mely már akkoriban is tervezett nagy volumenű fejlesztéseket, azonban a beköszöntő pénzügyi válság és a finanszírozás hiánya miatt ez nem jöhetett létre. Fejlesztések hiányában a cég bérleti rendszerben, külső vállalkozóknak adta ki a szállodát, melyet a bérlők szezonálisan üzemeltettek.

Mostanra a helyi szabályozási terv lehetővé tette, hogy a területen lakásokat alakítsanak ki, melyekre nagy kereslet mutatkozik, ezért a  Divinus Ingatlanbefektetési Alap az üzemeltetési szerződés felmondásáról, majd az épületek lebontásáról, illetve teljes körű felújításáról döntött.

Az komplex fejlesztési tervek 21. századi igényeken alapulnak. Régóta húzódó probléma volt az Ezüstpart elhanyagolt állapota, elmaradottsága az Aranyparttól. A tervezett fejlesztések az elképzelések szerint a következő száz évben kedvező irányba befolyásolják majd az Ezüstpart minőségét, turisztikai szerepét.

A bontás után kialakult szabad területeken újépítésű exculsive apartmanok, penthouse lakások is épülnek hamarosan.

A meglévő szállodai épületek teljes körű felújítását végezik, kihasználva a páratlan tihanyi panoráma és a Balaton közvetlen közelségéből fakadó előnyöket. A nagymértékű keresletet bizonyítja, hogy az első ütem lakásait 6 hét alatt már 90%-ban előértékesítették.

A szolgáltatásokat illetően 2019 végéig fitness termet, wellness központot és az Ezüstpartról hiányzó fine dining éttermet valósítanak meg, elősegítve a város ezen részének felzárkózását a mai turisták igényeihez.