Irány a tavasz, irány a Balaton!

 

A Balatoni Regionális TDM Szövetség úgy határozott, hogy a helyi és térségi TDM szervezetekkel, tovább folytatja a már hagyományossá vált szezonteremtő kezdeményezést és 2017-ben is megrendezi a Nyitott Balaton tavaszi projektet.

Az utóbbi években a tavaszi kampányhoz több mint 300 szolgáltató csatlakozott és az időjárás ellenére is a májusi hosszúhétvégén több ezer indulóval rajtolt el az egyik nagy kerékpáros sportrendezvény. A programok száma a tavalyi évben is tavasszal 200 fölött volt.

A sajtó figyelme a szezonon kívül a Balaton régió irányában sosem volt ennyire erősen tapasztalható, illetve a megjelenések jelentős PR értéke és országos marketingje is sikeresnek könyvelhető el. Ez a kivételes összefogásnak is köszönhető, ennek kapcsán kiemelkedő az az eredmény, hogy először sikerült egységes régiós turisztikai termékké formálni a balatoni kínálatot.

A tavaszi Nyitott Balaton 2017. április 28. és május 14. kerül megrendezésre!

A program alapvető célja továbbra is megmutatni, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a főszezonon kívül is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni.

A Nyitott Balaton akció két jól megfogalmazható célt tűzött ki maga elé:

  1. A helyi és térségi TDM szervezetek segítségével összefogni és egységesen megszervezni a Balaton tavaszi kínálatát, olyan elemekkel, amelyek a régió egészében egyszerűen megvalósíthatóak és a meglévő adottságokra építenek. Mindemellett összefogni a csatlakozó szolgáltatókat és külön felületet biztosítani nekik.
  2. Az így létrejött egységes kínálatot a www.nyitottbalaton.hu weboldalon a Google AdGrants - AdWords hirdetésekkel, a Nyitott Balaton Facebook oldalán bejegyzésekkel, hirdetésekkel és a Szövetség partnereinek marketingkommunikációs eszközeire támaszkodva népszerűsíteni a piacon.

 

A tavalyi Nyitott Balaton projekt stratégiáját követve a cél az, hogy legyen a Balaton Régió 2-3 éven belül a belföldi; 4-5 éven belül pedig a közeli külföldi országok turistái számára az a hely, ahol a tó gyönyörű táji környezetében ősszel is és tavasszal is lehetősége nyílik a turistáknak a kikapcsolódásra. Mutassuk meg, hogy a régió milyen sokfajta aktív kikapcsolódási lehetőséget tud nyújtani.

Az utóbbi években már sikerült. Sok energia befektetéssel és néha plusz munkával, pozitív hozzáállással, egységesen létrehoztunk egy kiemelkedő tavaszi és őszi kínálatot, amit idén is érdemes folytatni. Ha üzletileg sikeressé csak 2-3 év múlva válhat is, a költségek minimalizálása mellett ki kell nyitnia a szolgáltatóknak, hogy megmutathassuk milyen tavasszal a Balaton.

A tavaszi Nyitott Balaton akció kiemelt programjai, akciói:

  • "Pecsételd körbe a Balatont két keréken!" kerékpáros teljesítménytúra megszervezése, pecsételő pontok biztosítása az egész régióban a turisztikai egyesületek közreműködésével
  • vezetett gyalog-, vízi-, illetve kerékpáros túrák indítása
  • gyerekprogramok szervezése
  • csatlakozó szállásadók 2+1 vagy 3+1 szálláskedvezménnyel várják a vendégeket
  • szolgáltatás (vendéglő, szabadidős szolgáltatások, stb.) kinyitása a projekt ideje alatt

A felhívásra a szolgáltatók,  szállásadók, vendéglátó egységek 2017. április 23-ig jelentkezhetnek a Siófoki TDM szervezet munkatársainál a siófoki Tourinform irodában, vagy e-mailben.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok az alábbi linkeken találhatóak:

Szállásadói szándéknyilatkozat a tavaszi Nyitott Balaton Projekthez

Szolgáltatói szándéknyilatkozat a tavaszi Nyitott Balaton Projekthez

Vendéglátóhelyek szándéknyilatkozata a tavaszi Nyitott Balaton Projekthez