Kelén és Helka

A Kelén és a Helka gőzhajók

A Kelén és a Helka a Balaton ma működő legrégibb hajói. Mindkettő 1891-ben épült az újpesti Schoenichen-Hartmann-féle Egyesült Hajó-, Gép- és Kazángyárban. A hajótestek vasúton érkeztek Siófokra, majd itt szerelték készre őket. A hajók Kelén és Helka nevét kapták. A tündér szerelmespár regéjét Fáy András írta meg, 1836-os Sió című tündéres regéjében. A történetet Lipták Gábor feldolgozásában is olvashatjuk, Aranyhíd című kötetében.

Az 1920-as években az utazás komfortosabbá tétele érdekében a hajók fedélzetén több módosítást hajtottak végre. Ekkor álltak üzembe a Balatonon az első dízelmotor hajtású hajók, melyek teste fehér színt kapott. A Kelén és Helka ebben az időben még gőzhajóként működött, de az egységes megjelenés érdekében a hajótest korábbi fekete színét a dízelmotoros hajókhoz hasonlóan fehérre változtatták.

A II. világháború idején a visszavonuló német csapatok a balatoni hajókat felrobbantották. Ettől csupán a Kelén és a Tünde menekült meg, mert a hajók fenékcsapját a magyar hajósok megnyitották, s ezáltal még a robbantás előtt elsüllyesztették. A háború befejezését követően e két hajót kiemelték a vízből, s velük indulhatott újra a balatoni hajóközlekedés.

A Kelén és a Helka 1955-ben a Balatonfüredi Hajógyárban jelentős átépítésen esett át. A Kelén ekkor a VI. számú Csavargőzös, a Helka pedig az egy évvel korábban Balatonfürednél balesetet szenvedett Pajtás gőzhajó gőzgépét kapta meg. A Kelén eredeti gőzgépe a Közlekedési Múzeumba került, majd pedig az akkori MAHART siófoki telephelyén állították ki, ahol jelenleg is megtalálható. A hajók külsejét is érintette az átalakítás, ekkor nyerték el ma is látható megjelenésüket. A két hajót 1962-ben és 1964-ben dízelmotorral szerelték fel, s teljesen vas fedélzeti felépítményt, kormányosfülkét, valamint nagyobb kéményt kaptak.

Az 1970-es években megnövekedett forgalom új hajók beszerzését tette szükségessé. Ekkor vonták ki a forgalomból a Helkát. 1980-ban Balatonfüreden a 71-es út mellett állították ki, a tervek szerint hajózási múzeum céljára. Kiállítás helyett azonban 1993-ig vendéglátó-ipari egység működött benne. A hajó feltűnik a Bujtor István főszereplésével 1980-ban bemutatott „A Pogány Madonna” című filmben is.

A Kelént forgalomba állítása 100. évfordulója alkalmából 1991-ben felújították. Testvérét, a Helkát 1994-ben vásárolta vissza az akkor nevén MAHART Balatoni Hajózási Kft. Teljes felújítását követően 1996-ban a balatoni gőzhajózás 150. évfordulóján állt ismét forgalomba. 

A két hajó napjainkban a balatoni nosztalgiaflotta legjelentősebb képviselője, rendszeres sétahajójáratokon találkozhatnak velük az érdeklődők. 

Képek forrás:

www.hajoregiszter.hu, www.fortepan.hu