Madách Színház Macskák musicalje a Szabadtérin

 

2017-ben a Balaton-parti Kft. üzemelteti a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadot. Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy határozott elképzelés volt a részükről, hogy olyan további tevékenységekkel is foglalkozzanak, amely a turizmust szolgálja, ennek pedig alapvető eleme volt az, hogy a szabadtéri színpadot megkapják.

- A decemberi ülésen, amikor döntött a testület a holding átalakításáról, akkor a szabadtérit is megkaptuk. A tavalyi évben a programkínálat nem szolgálta sem a helyi lakosok, sem az ide látogató vendégek érdekeit. Mi nem szeretnénk bérleményként továbbadni a szabadtéri színpadot, szeretnénk üzemeltetni, határozott elképzelésünk van az idei évről és az azt követőekről. Mindenképpen hosszú távon gondolkozunk, éppen ezért saját csapatunk szervezi a programokat, mi üzemeltetjük a mellékhelységeket és a büféket is. Így egy kézben van, egy felelőse van annak, hogy a programok és a szolgáltatások milyen minőségűek lesznek - mondta kérdésünkre az ügyvezető.

Szabó Anikó marketingvezető és helyettese, Horváth Csabáné a programokról beszélt. Végleges programtáblázat ugyan még nincs, de már így is sok lekötött előadásról számolhattak be, annak ellenére, hogy nehéz helyzetben voltak, hiszen csak januárban tudtak nekiállni a munkának.

- A legnagyobb durranás a nyáron, ha szabad így mondani, az a Madách Színház Macskák musicalje lesz, amit augusztus 14-én láthat a siófoki közönség. A Madách a hónap végén érkezik még a Páratlan páros című előadásával. Hetente két-három különböző előadást tervezünk, gyerekprogramok szombat délelőttönként lesznek minden héten, koncertek, stand up comedy, színjátékok, musicalek, operettek lesznek láthatóak. Minden korosztály számára szeretnénk elérhető és élvezhető műsort prezentálni, többféle stílusban a retrótól a modernig. Így látható lesz többek között az Irigy hónaljmirigy, a Pa Dö Dö és egy táncdalfesztivál is Aradszkyval, Kordáékkal, Kovács Katival. Jön a Magyarok Dalszínháza 3 darabbal, a Valahol Európában, a Három testőr Afrikában és az Anconai szerelmesek lesznek láthatóak a színpadon. Tárgyalunk még egy Miklósa Erika koncertről, a gyerekeket az Alma együttes, az Iszkiri és Tompeti együttesek szórakoztatják majd, de lesz gyerekszíndarab is, valamint pár külsős rendezvény, például Generál-koncert- sorolták a marketingesek.

Az egész csapat egy hullámhosszon van abban, hogy a jövőben több színdarabot állítsanak színpadra, emellett együttműködnek a Plázzsal, hogy hasonló stílusú műsort ne hozzanak, hanem inkább kiegészítsék egymást. A programtábla, mint írtuk, nem végleges, de a már lekötött előadásokra előreláthatólag március végétől lehet jegyet rendelni az Intertickettől, lesz helyszíni jegyárusítás is, és természetesen a Tourinform és a KIKK is beszáll a jegyárusításba. Abban az ügyvezető és a marketingesek is egyetértettek, hogy ez a nyár döntő lesz, az idei látogatottság alapján alakíthatják ki a jövőbeni stratégiát, amelynek az alapja mindenképpen az lesz, hogy olyan előadásokat szeretnének színpadra állítani, amelyek mindenki számára vonzóak.

Forrás: Siófoki Hírek

Fotó: Gáti Kornél