NYÁRI GYEREK ELŐADÁSOK

Vakációs koncertek

2017. június 22. péntek 10.00

Kispárna Mese Zenekar

Mandula világgá megy
- ismerkedés a természet elemeivel, a környezetvédelem jegyében -

Mandula ( a Kispárna Mesezenekar karaktere ) egy szép napon elhatározza: világgá megy. Össze is pakol egy óriási hátizsákba mindent, amiről azt gondolja, nélkülözhetetlen számára. Csomagja túlságosan nehéz, így pihenőt tart. Mialatt azon töpreng, mitől válhatna meg, zenészekkel és gyerekekkel találkozik. Velük együtt keresi a választ arra, hogyan folytathatná könnyebben útját. Sorra kerülnek elő a játékok, a fogkefe, a távcső. Ezek mindegyikéről szól egy dal. Zenés mesénket a közönség bevonásával vezetjük végig. A vidám interakciók sorozata maradandó élménnyé teszi műsorunkat. Mandula hátizsákjának legmélyén a kispárnája lapul, ami eszébe juttatja otthonát... Úgy dönt, hazamegy.

2017. június 29. péntek 10.00

MÁLNA Zenekar

Érik a MálnaA Málna Zenekar népi elemekre épülő vidám gyerekdalokat ad elő. Interaktív koncertjein főszereplők a gyerekek, akikkel együtt énekel, játszik a Zenekar. A buborékfújó és a maskarák nem maradnak ki a programból, és testközelből hallgathatják a gyerekek hogyan szólal meg a szaxofonon vagy akár három furulya egyszerre.

2017. július 6. csütörtök 10.00

Bogármuzsika

Csaba napi sok-a-dalom

Az elsősorban gyermeknek szóló, világzenét játszó Bogár Muzsika zenekar egyedülállónak számít a hazai zenei palettán. Aktuális felállásuk létrejöttét Pintér Mónika zenepedagógus évtizedes múltra visszatekintő zenés-mondókás foglalkozásai ihlették. Koncertjeiken kezdetek óta a zeneközpontúság, a kicsik számára elérhető nyelvezet használata volt a legfontosabb szempont. A Bogár Muzsika zenekar munkája során több elismert művésszel dolgozott együtt. Nagy Bandó András megzenésített költeményei mellett Cakó Ferenc zseniális homok animációi is gazdagították a Fonogram Díjra jelölt zenekar munkáit. Interaktiv előadásaikon gondosan meghangszerelt saját szerzeményeiket és közéismert gyermek dalokat adnak elő. A zenekar nevével (Bogár Muzsika) azonos címet viselő első lemezt 2011-ben Fonogram Díjra jelölték. Második -Mese a pipcike szentjánosbogárról- című albumuk 2016. évi bemutatása után új országos koncert sorozatba fogtak “Zenebonás Barangolás” címmel. A “Zenebonás Barongolás” koncert sorozat térbeli és időbeli utazást kínál a gyermekek számára egy interraktív előadás keretein belül A Bogár Muzsika, mint foglalkozás 2008 januárjában kezdte meg működését, célja a készségfejlesztés, a ritmusérzék, zenei hallás, kommunikáció, fejlesztése, de emellett számos jótékony hatással van a legkisebbek fejlődésére. A játék és a dallam eszközeivel a picik hozzászoknak a közösséghez, fejlődik a beszédkészségük, figyelmük, szövegértésük, egyszóval a foglalkozások a korai fejlesztés fontos alapkövét jelentik. Az egyes alkalmakkor énekelnek, mondókáznak, gyermekhangszereket használnak, körjátékokat, újjátékokat tanulnak, a nagyobbacskákkal belekóstolnak a ritmusok és hangszerek világába a szülők jelenlétével és közreműködésével. Életünk legfogékonyabb időszaka a kisgyermekkor, ezért különösen fontos ezt a néhány évet játékos ’tanulással’ is színesebbé tenni, ami a gyermek későbbi fejlődésére jelentős hatással lehet. A Bogár Muzsika zenekart szívesen ajánljuk mindenkinek, mert igényességének köszönhetően élvezetes időtöltést nyújt gyermek és szülő számára egyaránt.

2017. július 13. csütörtök 10.00

Kispárna Mese Zenekar

Pirkadattól napnyugtáig
- játékos napirend, a tisztálkodás, étkezés és természetvédelem jegyében -

A történetbe ágyazott dalokhoz játékokat társítunk, melyek önfeledté teszik az együtt eltöltött időt. Mesénk zenét, drámapedagógiát és színházat ötvözve hivatott felhíni a figyelmet a környezetvédelem, a mindennapi mozgás és tisztálkodás, a napirend fontosságára, valamint hangsúlyozza a család, az otthon, a barátság fogalmának értékét és jelentőségét.

2017. július 20. csütörtök 10.00

Kalandárium

Hangbarang

A műsorban elhangzó dalok a bennünket körülvevő világ szépségére hívja fel a figyelmet, a zene és a természeti törvények összefonódása tekintetében. „A természet maga a megtestesült harmónia, egy ritmikus szimfónia. A természet törvényei a művészet törvényei is: a spontán kreativitás véletlenszerű játékai.” A közel háromnegyed órás program keretében a gyerekek a dal és a versek segítségével megismerkedhetnek a Bennünket körülvevő világ hangjaival, saját magukat is belevarázsolhatják a költők által megálmodott helyszínekre.

2017. július 27. csütörtök 10.00

Kalandárium
Napsugárcsízió
„Nyáridőn a Napsugár
Zöldet özönöltet:
Záporokkal lomboztatja,
Zörgeti a földet”

 

A nyári rekkenő hőségben nincs is annál jobb, mint megfürdőzni a nyári dalok tengerében. Kanta Judit zenészbarátaival épp egy ilyen dal-fürdőre invitálja a gyermekeket „Napsugárcsízió” című koncertjével. A műsorban felhangzik a jól ismert „Kakukk” hangja, eljárhatjuk a méhek táncát a nyári réten, elárulja titkos románcát a Hold, és amikor a kikeleti langy ködben, egy puha pihe a szellőre röppen, lesz ott tánc, meg vigalom...

2017. augusztus 3. csütörtök 10.00

Kispárna Mese Zenekar

Vízparton a Kispárnával
- zenés kalandozásunk alatt, játékos interakciókkal hangsúlyozzuk, milyen fontos szerepet tölt be életünkben a víz.

Dalainkkal meséljük el, milyen közlekedési eszközökkel utazhatunk, tengeren, folyón. Megidézünk minden olyan élményt, ami a vízhez kötődik: vízibiciklizés, búvárkodás, csúszdázás, standlabdázás. Utánozzuk a vízparton és vízben élő állatok hangját, mozgását.

Eső után éledező virággá, fává, gombává változunk. Valódi nyári koncert élmény a Kispárna Mesezenekarral.

2017.08.10. csütörtök 10.00

MÁLNA Zenekar
Buborékos Málna világ

2017.08.24. csütörtök 10.00

Kalandárium

Csűrdöngölő

Jegyárak: ingyenes