Négy kihagyhatatlan tavaszi program Siófokon

 

A hétvégén már villámlátogatást tett a tavasz a Balaton partján és hamarosan elkerülhetetlenül átveszi a téli mínuszok helyét. A korcsolyapályák már lassan olvadoznak a tó jegén, ami félreérthetetlenül jelzi: ideje már tavaszi programokat tervezni. Összegyűjtöttünk néhány kihagyhatatlan tavaszi eseményt, mert ha hétvége, akkor 2017-ben is Siófok!

Zenélő február

Két izgalmasan ígérkező koncerttel búcsúzik el a tél Siófoktól. A nagy sikerű Zenélő templomok sorozat egy új műfaj bemutatkozásával folytatódik. A református templomban a Brass in the Five rézfúvós kvintett lép színpadra, sajátos zenei stílusukkal szokatlan hangzásvilágot és dallamokat lopva a falak közé. Az angol királynőnek is játszó muzsikusokat február 17-én hallgathatjuk meg. A rá következő héten pedig egy valódi legenda, Koncz Zsuzsa ad egész estés koncertet a Kálmán Imre Kulturális Központ nagyszínpadán!

Fesztiválos március

Márciusban már tényleg beköszönt a tavasz és vele együtt a hagyományos Siófoki Tavasz Fesztivál! Március 17. és április 10. között igazi programdömpingre kell felkészülnie a Siófokra utazóknak. Koncertek, színházi előadások, humorestek, ismeretterjesztő műsorok és kiállítások lesznek városszerte több helyszínen, így nem lesz könnyű dolga annak, aki csak egyet-egyet szeretne kiválasztani ezek közül.
 

Idén is Húsvéti Nyuladalom

A Húsvéti Nyuladalom 2016-ban került megrendezésre először, formabontó, mégis hagyományőrző jelleggel, üde színfoltként tűnve ki a siófoki rendezvények között.  

Az idei évben is népi- és logikai fajátékokkal, a kosaras körhintával, hintalóval, logikai fajátékokkal, gólyalábakkal telik meg a Fő tér április 14 és 17. között, kézműves- és gasztronómiai vásár, őstermelők, gyerekekre épülő délelőtti és délutáni programok; gyerekzenekarok, interaktív gyermek előadások várják a kicsiket. Míg kora délutánonként a családi kikapcsolódásé lesz a főszerep, esténként a felnőtt korosztálynak kedvezve neves hazai előadók koncertjei várják a szórakozni vágyókat.  

 

A zenei produkciókon kívül aktív programok is színesítik a rendezvényt: ismét indul a több száz embert megmozgató „Nyúlfutam” a Balatuning Egyesület szervezésében, lesz gasztro program a helyi éttermek séfjeinek bevonásával, majd jótékonysági ételosztás. 
 

Hajóra száll a húsvéti nyúl

Az idén április 15-én, a húsvét előtti szombaton indul a hivatalos személyhajózási szezon a Balatonon: az ünnepség természetesen ezúttal is Siófokon kezdődik! Átadják a forgalomnak a tó legújabb motoros sétahajóját, amelyet természetesen ki is lehet majd próbálni és elindulnak az első hajójáratok is tavon. 

 

Sportos május

Májusban a Balaton-part egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye miatt lesz kötelező Siófokra utazni: 20-án startol az Ultrabalaton! Több százan sorakoznak fel a rajtvonalnál, hogy a legkeményebbek egyedül, a többiek pedig váltóban körbefussák vagy –tekerjék a tavat. Lesznek rövidebb távok is, így a közös mozgásban mindenki részt vehet. Érdemes addigra elővenni a futócipőket és irány Siófok!

 

Siófok márciusi programajánlója megtekinthető itt.