Időjárás

nagyrészt felhős (nappal)
25°C  (17°C / 27°C)
Napkelte: 6:08
Napnyugta: 7:23

Holnap

elszórtan felhős
Min: 15°C
Max: 26°C
 
Szo
2015
19
Szept
 


  "KIRÁLYI KÉNYEZTETÉS A CSÁSZÁROK FÜRDŐJÉBEN"

2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára.

A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is várjuk a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat, mégpedig klimatizált körülmények között.


 

 

 


 

42 éve hűségesek Siófokhoz

A vendégszeretet, a nyaralások során kötött barátságok és a magyar konyha ízvilága mind-mind olyan tényező, ami miatt törzsvendéggé válik valaki egy városban.

 Siófoknak több tucat hűséges vendége van, akiknek kötődését a város nyaranta Siófok Hűséges Vendége oklevéllel ismeri el. Ezúttal a németországi Kölnből érkezett Beste család járt a városházán, akik 1970-óta járnak vissza évről-évre Siófokra.

- Odahaza már híre ment, hogy milyen jó gulyást főzök. Néhány éve vettünk egy bográcsot, abban készítem a gulyáslevest krumplival, úgy ahogy itt Siófokon megtanultam – mesélte Wolfgang Beste, aki családjával 1970 novemberében járt először Siófokon.  – A sógorom magyar származású, az ő unkatestvérének a születésnapjára érkeztünk először a városba, azóta járunk ide vissza – emlékezett a feleség, Ula Beste, aki nemcsak a 70-es, 80-as években készült fotókkal felszerelkezve érkezett a városházára, de a család régi útleveleit is elhozta. Az okmányok még azokra az időkre emlékeztetik a Beste családot, amikor vízummal érkeztek Magyarországra, és amikor még órákat vártak a siófoki rendőrkapitányságon arra, hogy a hatóság vendégként regisztrálja őket.

Az első látogatás óta eltelt 42 évben Bestéék csupán azokon a nyarakon hagyták ki a siófoki nyaralást, amikor a gyermekeik megszülettek. A család nem tud ideálisabb helyet elképzelni a nyári vakáció célpontjaként Siófoknál, ahova annyi élmény és barát köti őket. Az egyetlen dolog, amit hiányolnak, hogy egyre kevesebb nosztalgikus folklórprogrammal találkoznak a városban, igaz azt is elismerik: ma már másra van igényük a turistáknak.