Időjárás

nagyrészt felhős (éjszaka)
15°C  (9°C / 21°C)
Napkelte: 6:50
Napnyugta: 6:19

Holnap

nagyrészt felhős (nappal)
Min: 12°C
Max: 21°C
 
 


  "KIRÁLYI KÉNYEZTETÉS A CSÁSZÁROK FÜRDŐJÉBEN"

2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára.

A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is várjuk a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat, mégpedig klimatizált körülmények között.


 

 

 


 

Magasabb szintre lép a felsőfokú oktatás Siófokon - a Kaposvári Egyetem váltja a Kodolányi Főiskolát

(2012. augusztus 16., csütörtök)

Nem marad főiskolások nélkül Siófok. A Kodolányi János Főiskola után a Kaposvári Egyetem szervez majd felsőoktatási képzéseket az ország egyik legszebb elhelyezkedésű felsőfokú oktatási épületébe. A Kaposvári Egyetem vezetése még a hónap elején kereste meg a siófoki városvezetést azzal, hogy telephelyet keresnek az általuk szervezett felsőoktatási szakok részére.

Siófok a kaposvári és veszprémi egyetemek, valamint a Székesfehérváron és Dunaújvárosban működő felsőfokú oktatási intézmények földrajzi középpontjában fekszik. A kaposváriak tervei szerint a master fokozatú képzések mellett a későbbiekben felnőttképzési szakok is elindulnak majd a Petőfi sétányon található, közvetlen Balaton-parti épületben.

Az már biztos, hogy a jövőben a Kodolányi János Főiskola eddigi profiljától eltérő képzésekre jelentkezhetnek majd a Siófokra vágyó hallgatók, és számszerűleg is gyarapodni fog a felvehető szakok száma. A felsőoktatási intézményben a turizmus-vendéglátás szakok helyett új típusú képzések indulnak annál is inkább, mert a régióban több helyen is zajlik turizmusoktatás.

–Siófoknak mindig meg kell tudni újulni – mondta a főiskolai váltás kapcsán Balázs Árpád, polgármester. A városvezető úgy véli, a településen zajló felsőoktatás tekintetében minden bizonnyal nehezebb átmeneti év következik, meglátása szerint mintegy három esztendőre van szükség, mire a Kaposvári Egyetem által elképzelt oktatási rendszer teljesen kiépül a városban. – Siófok csak győztesen kerülhet ki a változásból, hiszen a korábbiaknál többféle képzésre lehet majd jelentkezni, és több hallgató tanul majd a városban – mondta Balázs Árpád.

A Kodolányi János Főiskola 1996-ban indított turisztikai képzéseket Siófokon. A felsőoktatási intézmény hallgatói 2001-ben vehették birtokba a Petőfi sétányon álló épületet. Az egykori Sió és Hullám szállókat Siófok városa alakíttatta át úgy, hogy megfeleljen a felsőoktatási céloknak. Az épület Európai viszonylatban is korszerű, tóparti elhelyezkedése pedig országosan egyedülállónak számít.

A Kodolányi János Főiskola rektora májusban adott tájékoztatást arról, hogy a Siófokon zajló turisztikai képzést Székesfehérvárra kívánják helyezni.

 

Megtekintések száma: 1528
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!