Éves szinten százmillió forintot takaríthatnak meg a DRV szezonális akciójában résztvevő fogyasztók

Megjelenés dátuma:

Összesen százmillió forintnyi éves talajterhelési díjat takaríthat meg az a csaknem ezer fogyasztó, aki az elmúlt két hónapban élt a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. április 1-jén indított kedvezményes csatornarákötési lehetőségével. A csatornahálózatra rákötő, jogkövető fogyasztóknak - betartva a törvényben megfogalmazott rákötési kötelezettségüket - a rákötés időpontjától ugyanis nem kell számolniuk a 2012. február 1-jétől tízszeresére emelkedett talajterhelési díjjal, és élhettek az ország elsőszámú víziközmű-szolgáltatója által nyújtott kedvezményes rákötési lehetőséggel is.

Az egy fogyasztási helyre vonatkozó átlagos fogyasztási szokásokat (4 m3/hó), és az idén tízszeresére emelkedett talajterhelési díjat (átlagosan 1.800 Ft/m3) figyelembe véve,  összesen százmillió forintot takaríthat meg az az ezer fogyasztó, aki az elmúlt két hónapban élt a DRV Zrt. kedvezményes csatornarákötési lehetőségével.

A 2012. július 1-jétől életbe lépő jogszabályi változások alapján a kiépült víziközmű-hálózatokra való rácsatlakozás a fogyasztók számára ugyanis törvényileg kötelező lesz, és aki ennek a kötelezettségnek nem tesz eleget, annak továbbra is számolnia kell a február 1-jétől a korábbi 120 Ft/m3 helyett 1.200 Ft/m3-re nőtt talajterhelési díjjal, amit a területi szorzók akár a háromszorosára is emelhetnek.

Mindez jelentősen nagyobb kiadást jelent a Társaság által alkalmazott csatornadíjakhoz képest, ráadásul új csatornabekötés esetén a fogyasztókat érintő anyagi terhek enyhítése érdekében a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. idén újra biztosít kedvezményes csatornarákötési lehetőséget is. Így az érintett több mint húszezer csatornahálózatba eddig nem kötött fogyasztó számára az újonnan létesült bekötések átvételét 2012. szeptember 30-ig, a bruttó 13.970,- Ft-os díj helyett ingyenesen végzi el a szolgáltató. Ennek köszönhetően az időben csatlakozó fogyasztók további tízezreket takaríthatnak meg maguknak idén.

Forrás: DRV

 
Megtekintések száma: 1235
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!