Elektromos sztráda a Balaton körül

Megjelenés dátuma:

Budapest és a Balaton között, illetve a magyar tenger körül is létezik szerdától e-sztráda: öt új kutat avattak az elektromos autók feltöltésére, Siófokon, Fonyódon, Keszthelyen, Balatonfüreden és Székesfehérváron.

– Kevés ma még az elektromos jármű, kevés a töltőállomás is – mondta siófoki sajtótájékoztatóján Eric Depluet, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója. – Ezen próbálunk előremozdítani. A villamos hajtású autókkal minél több települést elérhetővé kívánunk tenni; a Budapest-Bécs összeköttetést a balatoni követte.

Siófok kiemelt vendégként fogadja a környezettudatosan élőket, ezért idén ingyen parkolhatnak a városban az elektromos hajtású járművek – ezt Balázs Árpád siófoki polgármester jelentette be szerdán. Történelemi pillanat ez, olyan, mint az első vasutak, vagy autópályák átadása – hangzott el Siófokon, miként az is, hogy 2020-ra Németországban egymillió ilyen autó közlekedhet a várakozások szerint, Kanadában ennek a duplája. Szerdán egyébként Siófokon a Megasztár 6. döntősei különversenyen tesztelték az e-járműveket, a polgármestereket és a média képviselőit pedig ügyességi pálya várta az Azúr hotelben.
 

Forrás: Sonline

 
Megtekintések száma: 1394
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!