Időjárás

felhős
1°C  (-4°C / 2°C)
Napkelte: 7:18
Napnyugta: 4:41

Holnap

elszórtan felhős
Min: -6°C
Max: 2°C
 


  "KIRÁLYI KÉNYEZTETÉS A CSÁSZÁROK FÜRDŐJÉBEN"

2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára.

A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is várjuk a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat, mégpedig klimatizált körülmények között.


 

 

 


 

Pannónia fesztivál: szezont nyitott a rock a pusztán

(2012. május 25., péntek)

Már csütörtökön este csaknem megtelt sátrakkal a kápolnadomb, a balatoni szezon csütörtökön este megnyittatott Szántódpusztán.

– Kiírattam magam az orvossal!
– Beteg vagyok én is!
– Nálunk meg nincs tanítás.


Dani, Ági és Eszter, pápai és veszprémi középiskolások magyarázkodása, amint éppen sátrat vernek a szántódpusztai kápolnadomb aljába; nem éppen ideális hely eső esetére, hiszen a víz a dombról lefelé folyik, de odafönt már nagy a zsúfoltság, pedig ez még csak az első nap. És persze tanítási nap, no pláne a pénteki is, ehhez képest tinik (értsd: iskolás korúak) egész hada vár a beléptetésre csütörtökön késő délután az Ásványkiállítás feliratnál kanyargó sorban, de persze most nem az ásványok az érdekesek (a lovakat is elköltöztették a pusztáról), ez itt most a Pafe az Európa Nostra-díjas majorságban, egészen hétfő hajnalig.

Pannóniafeszt: Várpalotáról költözött a Balaton partjára, aligha volt ilyen kilátás a palotai tankdromról, mint amilyen a már emlegetett kápolnadomb tetejéről a rockerek szeme elé tárul: karnyújtásnyira a Tihanyi-félsziget a kettős tornyú templommal.
 

A balatoni és a fesztiválszezon is elkezdődött Szántódpusztán


Apropó: négy álmatlan éjszaka garantált az apátoknak. A Lord még a szolidabbak közül való, de ahogy rákezdenek a fiúk a nagyszínpadon („Mért félsz, szabadon élsz”), megindul a nép sártengeren, víztócsán át. Aki igazán alkalomhoz illő, az divatos, színes gumicsizmában, de persze akad, aki egyszerűen pacskerben, más félmeztelenül, pedig már csöpög, de egy kis eső egy rockert nem riaszthat el.

A rockhoz a fröccs dukálhat, számos standon kínálják, a bodzafröccsre alighanem kisebb igény lesz, mint példának okáért a maflásra (öt deci bor, öt deci szóda egy ezresért), de nem drága a sör sem, háromszázhetven egy korsó hazai. A lángosost meglephette éhes vendégserege, még nem volt ideje kiírni az árakat, s ha már balatoni fíling, kitelepült halsütőjével a halászati társaság is. Ingyen van a Flo Ridás póló kétezerért (az idei Pannónia Fesztivál sztárvendége), van dodzsem is, igaz, egyelőre nem szedik szét a villanyautókat, pedig két energiaitalhoz egy ingyenfutam jár, de majd ha a hangulat a tetőfokára hág...

Megnyugszunk, amikor meglátjuk a tűzoltókat, mégis csak nádtetős épületekkel tele a majorság, van mire vigyázni. A védendő épületek kerítéssel hermetikusan leválasztva, biztonsági őr is akad garmadával, a hely további specialitása a szántódpusztai fesztiválájer: a máshol is megszokott sörbor- és vizeletszag a lovak itt maradt illatával keveredik.

„Kint állok az utca kövén, várok egy újabb reményre, de nincs, aki dob egy jó szót felém” – dübörgik Lordék, megszólítva a közönségüket. S éppen ettől emberközelibb, természetesebb a Pafe, mint júliusi zamárdi „nagytestvére”. S mert itt és most biztosan van, aki dob egy jó szót a másik felé, hisz' ez egy nagy család. Tinik iskolaidőben, nagyszakállú rockerpapa, ősz hajú rockermama bőrdzsekiben, nyilván herlidévidzonon száguldottak a Balatonra.

A balatoni szezon csütörtökön este megnyittatott, a tihanyi apátok meg csak-csak ellesznek majd valahogy hétfő hajnalig.

 

Forrás: Sonline

Fotó: Fónai Imre

Megtekintések száma: 1079
Hozzászólások száma: 3
Az értékelések átlaga: 3.3333333333333

Hozzászólások, értékelések:
Szerző Pontszám Olvasva Közzétéve
Administrator Administrator 1067 2012.06.15.
: 2011. oktf3ber 14. pe9ntek Ha jf3l tudom, nem most jelentette9k be, e9s nem is most fog mnegelenji, hogy neked ennyire hirtelen kelljen elővenned azt a 15 ezer forintot. Tavaly decemberben jelentette9k be, jf6vő me1rciusban jf6n ki, tf6bb mint egy e9v alatt, ha nagyon akarsz f6ssze tudsz gyűjteni 15 ezer Ft-ot (a me1sodik re9sz collectors edition-je volt 9 ezer, csak fagy szf3lok). Jf3, persze előfordulhat, hogy valakinek te9nyleg fagy alakulnak a dolgai, hogy te9nyleg nem tudja megvenni, de szerintem ha nagyon akarne1d, megprf3be1lne1d f6ssze gyűjteni re1 a pe9nzt A DLC-k aze9rt annyira sok mindent nem adtak, ha be1r valf3ban sokat nf6veltek a je1te9ke9lme9nyen e9s a je1te9kidőn. Amfagy a DLC-ket e9n sem vettem meg, főleg mivel EA be1csinak kf6szf6nhetően nem e9rhetőek el kis haze1nkban. De az alapje1te9k kf6telező ve9tel.
Administrator Administrator 1062 2012.06.15.
Sztem ez a Sony Ericsson elso durva atverese a vevoi fele Mert ugye tokjo, hogy rajt a WALKMAN jlzees, de csak egy uj platform egy medialejatszoval igazabol. Semmi walkman funkci sincs abban a nyamvadt lejatszoban. Se EQ, se szeles sztereo se semmi. Kivancsi vagyok, hogy legalabb temakat lehete allitani rajt. Bar azt hiszem, nem. Nagyon ugy tunik. A W nem mas csak egy valami amiert majd +10e Ft-tal tobbert eladhatjak. Szornyu, hogy ilyet tesznek. Nem vartam volna toluk
Administrator Administrator 1085 2012.06.15.
Hello Miles!Tudom, hogy nm ide tartozik, de re9ges-re9gen tale1n tf6bb mint ke9t e9ve volt egy poostd, egy elbocse1jtf3 sze9p fczenettel, amit egy hf6lgynek edrte1l, e9s az akkor annyira meg fogott, hogy sajnos, most fel ke9ne haszne1lnom, engedelmeddel, de nem tudom olvasni a re9gi postokat ebben az faj designban ha lenne9l olyan kedves e9s me9g megvan elkfcldene9d emilbe? thx steroidReply