Időjárás

nagyrészt felhős (éjszaka)
22°C  (17°C / 27°C)
Napkelte: 6:08
Napnyugta: 7:23

Holnap

elszórtan felhős
Min: 15°C
Max: 26°C
 
Szo
2015
19
Szept
 


  "KIRÁLYI KÉNYEZTETÉS A CSÁSZÁROK FÜRDŐJÉBEN"

2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára.

A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is várjuk a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat, mégpedig klimatizált körülmények között.


 

 

 


 

Pannónia fesztivál: jól tűrte a tömeget a majorság

(2012. május 29., kedd)

Nem tettek kárt a fesztiválozók az Európa Nostra-díjas majorságban, talán még a látogatottsági rekordi is megdőlt. A fű meg majd kinő...

– Jól tűrte a tömeget a puszta – állapítja meg Kovács Szilvia, a szántódpusztai idegenforgalmi és kulturális centrum vezetője a Pannónia Fesztivál zárása utáni órákban. Csütörtöktől vasárnapig dübörgött a rock meg a hiphop (a Csík zenekart persze egyik stílusba sem könnyű besorolni) a Várpalotáról Szántódra költöző rendezvényen. Több tucatnyi fellépő banda, több tízezer látogató – a péntek estének köszönhetően talán még a látogatottsági rekord is megdőlt.

– Este tizenegykor még özönlött befelé a tömeg, annyian akarták látni a színes bőrű hiphop világsztárt, Flo Ridát – eleveníti fel Kovács Szilvia, aki minden nap kora reggeltől éjszakáig a helyszínen „ellenőrizte”, hogy minden rendben megy-e. – A parkolók megteltek, ekkor az út mentén is autók álltak egészen Szántód központjáig, olyan hangulata volt ennek, mint a hajdani Jakab-napi búcsúknak, amikor szintén közlekedési nehézségeket okozott a pusztai rendezvény.

 

A majorság elbírta a jókedvet

Egy rockfesztivál jellegénél fogva nem igazán passzol a hajdani apátsági birtokhoz, de a négy nap során a vezető is megbarátkozott a rockerek hadával, már csak azért is, mert rendbontás, botrány nem kísérte a jelenlétüket. – Naponta többször végigjártam a területet, beszéltem fiatalokkal, árusokkal – folytatja Kovács Szilvia.

– Elégedettek voltak a körülményekkel annak ellenére, hogy a puszta ugye nincs leaszfaltozva és az első, csütörtöki napi eső nagy sarat csinált, de hát mire találták fel a gumicsizmát?...

Jó, jó, jó, jó, de jó nekünk...

Sokan mondták, hogy még csak nem is hallottak eddig Szántódpusztáról, de mindenfelől azt hallottam: jobb helyszín a várpalotainál, mert nagyobb a területe, van látnivaló, jókat lehet sétálni, közel a Balaton. Több rendezvényszervezővel is beszéltem, akik szerint más programokra is alkalmas a terület. Mi várjuk ezeket, támogatjuk. Mert most legalább, hosszú idő után élettel telt meg a puszta. Az épületeket kerítéssel jól elválasztották a fesztiváltértől, nagyon sok biztonsági őr, rendőr, tűzoltó vigyázott a rendre, a fű meg majd csak kinő...

 

forrás: Sonline

Fotó: Fónai Imre

Megtekintések száma: 1100
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!