Időjárás

gyengén felhős (nappal)
3°C  (-7°C / 3°C)
Napkelte: 7:13
Napnyugta: 4:47

Holnap

nagyrészt felhős (nappal)
Min: -2°C
Max: 2°C
 


  "KIRÁLYI KÉNYEZTETÉS A CSÁSZÁROK FÜRDŐJÉBEN"

2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára.

A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is várjuk a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat, mégpedig klimatizált körülmények között.


 

 

 


 

Szemét-ügy: addig vitáznak, míg Som nem kap engedélyt?

(2012. június 20., szerda)
Schmidt Jenő szerint, ha egy település is ellenkezik a száznégyből, nincs beruházás, mert nem kap építési engedélyt somi térségi hulladéklerakó.
 
Négy település polgármestere, négy különböző észak-somogyi kistérségből, de azonos állásponttal: nem a somi térségi hulladéklerakó fejlesztésével kívánnak foglalkozni jelen pillanatban, hanem a somi beruházást is megvalósító ISPA-program pénzeivel történő elszámolással. Sőt, kétségbe vonják, hogy a somi lerakóban tervezett fejlesztésből bármi is lehet az összes tulajdonos önkormányzat hozzájárulása nélkül.

Egy siófoki tanácskozáson elhangzott: amelyik önkormányzat nem lép be az új észak-somogyi hulladékgazdálkodási társulásba, az nemcsak hogy kimarad a somi lerakó fejlesztéséből, hanem emiatt 2014 után akár harminc-negyven százalékkal is magasabb szemétdíjat „nyelet” majd le lakosaival. Az új társulásnak (melynek megalakulását a megyei kormányhivatal számos ponton kifogásolta, az ügyben a megyei törvényszék hivatott dönteni) még mindig kevesebb mint a települések fele a tagja az érintett száznégyből.

– Bennünket nem hívtak Siófokra, nincs tudomásunk róla, hogy új helyzet állt volna elő – bocsátja előre Hidvégi József fonyódi polgármester, kistérségi elnök, s hozzáteszi: így aztán nem is látják annak okát, hogy megváltoztassák eddigi, a társulási csatlakozást elutasító álláspontjukat. – Mi változatlanul nem a somi lerakó fejlesztésébe kívánunk beszállni, hanem az ordacsehinek a korszerűsítését szorgalmazzuk. Huszonöt évre lett építve és már félig tele van, mert mindenféle vállalkozás oda hordja a szemetét. Hamarosan betelik tehát, aztán majd vihetjük Somba a hulladékot a fonyódi térségből is? Ezt akarják ránk kényszeríteni?

A fonyódi városvezető mindazonáltal várja azokat a számításokat, melyek alátámasztják, hogy (amint az Siófokon elhangzott) a szemétdíjakban valóban jókora eltérések lehetnek egy-két éven belül. S – teszi hozzá – ennél is jobban szorgalmazzák, hogy történjen meg végre a korrekt elszámolás a véget ért ISPA-beruházás pénzeivel.

Zsombok Lajos lengyeltóti polgármester, kistérségi vezető is amondó: információk híján nem látják okát, hogy immár a csatlakozás mellett kellene dönteniük, ám a napokban ezzel együtt is informális egyeztetést tartanak az ügyben a kistérség önkormányzatai.

A balatonszabadi Molnár Árpád (siófoki kistérség) más megvilágításba helyezi a problémát: szerinte csak a somi lerakóban tulajdonos száznégy önkormányzat mindegyikének jóváhagyása esetén kezdődhet bármiféle fejlesztés, márpedig a teljes egyetértés értesülése szerint koránt sincs meg. Úgy tudja, a kormányhivatal is ebből indult ki, amikor észrevételezte az új társulás megalakításának körülményeit. Molnár a siófoki tanácskozáson elhangzottaknak azt a részét sem érti, hogy milyen alapon fizet majd magasabb díjat például Balatonszabadi a szomszédos Siójutnál és Ádándnál abban az esetben, ha e háromból csak Szabadi nem lesz tagja az új társulásnak, hiszen a szállító autók Ádánd, Siójut és Szabadi szemetét egybe gyűjtik...
 
Schmidt Jenő tabi polgármester álláspontját sem ingatták meg a Siófokon elhangzottak. – Kétszáznégy önkormányzat vett részt az uniós ISPA-programban, ebből száz déli „vitte” a cikói lerakót, száznégy északié lett a somi – magyarázza. – Hogyan lehetne bármit is építeni mindössze harminc-negyven önkormányzat hozzájárulásával Somban? Ha egy is ellenkezik a száznégyből, nincs beruházás, mert nem kap építési engedélyt. Új, szabályos társulást kell alakítani, de mindenek előtt el kell számolni az előző beruházás révén létrejött vagyonnal.
Felvetésünkre, miszerint Siófokon minisztériumi szakemberek, szakértő szervezetek képviselői szorgalmazták a somi fejlesztés mielőbbi indítását, s egy sem említette, hogy még csak az építési engedélyre sem lenne esély, Schmidt Jenő azt felelte: – Még nem említették. Idővel majd említik.
 
Forrás: Sonline
Megtekintések száma: 975
Hozzászólások száma: 10
Az értékelések átlaga: 3.1

Hozzászólások, értékelések:
Szerző Pontszám Olvasva Közzétéve
Administrator Administrator 1003 2012.08.30.
IpCORS , [url=http://jsesivugmkig.com/]jsesivugmkig[/url], [link=http://axhmfhxxzxol.com/]axhmfhxxzxol[/link], http://hvlkviqneofp.com/
Administrator Administrator 1020 2012.08.28.
TMBrLZ cqwyvvmpvuil
Administrator Administrator 1026 2012.08.27.
AmJXxy , [url=http://wthrodcuwaxa.com/]wthrodcuwaxa[/url], [link=http://bbhyyuhftpot.com/]bbhyyuhftpot[/link], http://qqnwddsqkgsj.com/
Administrator Administrator 1013 2012.08.26.
nXtHAG fwhcpjdfqbwv
Administrator Administrator 1037 2012.08.26.
yeah, no more renewals kasi npaialgt pala ng contractor ang nbi after 30 years, so the contractor pulled out computers, etc kaya back to zero sila at tayo na may nbi na before at renewal na lang kailagan. aimagine 30 years worth of data, ganun lang
Administrator Administrator 1115 2012.07.11.
That\'s the best anwser of all time! JMHO
Administrator Administrator 1110 2012.07.11.
Heck yeah this is excalty what I needed.
Administrator Administrator 1122 2012.07.11.
That\'s a skillful asnewr to a difficult question
Administrator Administrator 1115 2012.07.11.
♥csini te9li sapke1t venni magamnak♥rf3zsaszedn szedves cuorkt gye1rtogatni (me1r ke9t embernek megvan az sk kare1csonyi aje1nde9k)♥sk falve9dő a gyerekeknek (kf6ltse9gkedme9lő version)♥sajttorte1s kf6nyv♥utole9rni magam az elmaradt munke1kban♥eldf6nteni, hogy lila-ezfcst lesz a kare1csonyfa♥engede9lyezett re9szmunkaidős beoszte1s jf6vőre (juhe9!)
Administrator Administrator 1111 2012.07.11.
<3 faj kontaklencse<3 eldf6nteni, hogy csoki-cie1n lesz az adtenvi koszorfa<3 nőcis sve1jci bicska a szfclinapomra<3 me9g csak 29 lettem, nem 30 :D<3 eldf6nteni, hogy jf6vő he9ten milyen filmet ne9zfcnk a moziban+vacsi (3 pici gyerek mellől ez gerilla-akcif3)