Időjárás

tiszta éjszaka
24°C  (18°C / 33°C)
Napkelte: 6:05
Napnyugta: 7:28

Holnap

napos
Min: 15°C
Max: 29°C
 
Szo
2015
19
Szept
 


  "KIRÁLYI KÉNYEZTETÉS A CSÁSZÁROK FÜRDŐJÉBEN"

2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára.

A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is várjuk a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat, mégpedig klimatizált körülmények között.


 

 

 


 

Térzene ajándékba – frissítő dallamok a kánikulában

(2012. augusztus 8., szerda)

Új arcát mutatta tegnap délután Siófok Fő tere

Igazi látványosságot és könnyed nyári szórakozást nyújtott a víztorony keleti oldalán zenélő Knapen- Kapelle rézfúvós zenekar, amelynek tagjaitól bajor népi zenét, klasszikus és modern stílusú dallamokat valamint szakrális muzsikát egyaránt hallhatott a rövid idő alatt tömeggé gyarapodó  közönség.

A 35 fiatal a bajorországi  Auerbachból érkezett Siófokra vakációzni, s ha már itt voltak úgy gondolták, hogy megörvendeztetik hangulatos muzsikájukkal az itt élőket és nálunk nyaralókat. Hogy jó gondolat volt a felajánlás azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy pillanatok alatt megtelt a tér nézelődőkkel. A hallgatóság egybecsengő véleménye az volt, hogy immár betölti funkcióját a főtér, hiszen megújulása óta valódi pezsgő közösségi térré vált a belváros magja. Jól megfér itt egymás mellett az előadóművészet és gasztronómia, a vendégcsalogató látványosságok és a kereskedelem. Hamarosan az Európa számos városában már meghonosodott hétvégi vásárnak is helyet ad a víztorony körüli terület. Szombatonként kézművesek, őstermelők kínálják majd portékáikat apró, favázas, bézs színű sátrakból. 

 

Forrás: Siófok

Megtekintések száma: 781
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!