Vígh Tamás: Beszédes József

8600 Siófok, Fő tér

Időjárás

gyengén felhős (éjszaka)
19°C  (18°C / 35°C)
Napkelte: 6:03
Napnyugta: 7:30

Holnap

napos
Min: 17°C
Max: 34°C
 

Továbbküldöm

 
 


  "KIRÁLYI KÉNYEZTETÉS A CSÁSZÁROK FÜRDŐJÉBEN"

2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára.

A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is várjuk a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat, mégpedig klimatizált körülmények között.


 

 

 


 

Vígh Tamás: Beszédes József
Leírás
További képek
Szabad kapacitás
Akciók

Korának divatja szerinti, magas gallérból felénk néző, erőt sugárzó férfi fejét látjuk, azét, akinek pályafutása igen messziről indult. Beszédes József a mérnöki mesterségnek messze kiemelkedő személyisége, írni-olvasni sem tudó jobbágyszülőktől származott. 1786. február 12-én, Magyarkanizsán pillantotta meg a napvilágot, és fáradhatatlan munkásélet után 1852. február 29-én tért örök nyugalomra a dunaföldvári temetőben. Gazdag, alkotásokkal teli életének csak néhány fontosabb állomása a Magyar Központi Vasút vezetése a 48-as szabadságharc éveiben, a Sió-csatorna megépítése a Sió–Sárvíz–Kapos vízrendszerének összekapcsolásával és a Balaton vízfelületének első szabályozása. A Vígh Tamás szobrászművész alkotta szobrot 1963. május 18-án avatták, a Beszédes József Múzeum emlékkiállításának megnyitásával egy időben. A szobrot 1999-ben áthelyezték, jelenleg a Fő téren láthatjuk. Anyaga bronz, beton talapzaton.

Elhelyezkedés
Városközpont | Pályaudvar közelében
Nyitvatartás
Egész évben
Látogathatósági adatok
Csoport | Egyének | Köre
Interaktív térkép
Szobrok | Látnivalók
Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!